Vandaag, 4 oktober 2023, is een zwarte dag in het boek van de herontwikkeling van het Kazernekwartier. Vandaag heeft men namelijk het sport- en exercitieterrein dusdanig verwoest dat het onherkenbaar geworden is. De honderd jaar oude bomen zijn namelijk zonder pardon vernietigd.

Het sport- en exercitieterrein is een rijksmonument en de bomen die aan de rand van het rijksmonument stonden hoorden hier ook bij. Echter trekt de gemeente Venlo zich hier niets van aan en heeft de bomen laten vernietigen.

En dat terwijl de projectleider Kazernekwartier belooft had dat er geen enkele boom meer gekapt zou worden, nou beloftes van de gemeente zijn dus niets waard.

Het erge is dat deze bomen helemaal niet gesloopt hoefden te worden. Want doordat het sport- en exercitieterrein een rijksmonument is mag er sowieso niets op gebouwd worden. Het moet een open terrein blijven, een sport- en exercitieterrein wel te verstaan. Oftewel een grasveld met enkele doelen omgeven door een sintelbaan en daaromheen als buitenste schil de nu gesloopte bomen.

Hieronder een impressie van de sloop van vandaag!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.