Alex Akela (Venlo, 1980) is een singer-songwriter; hij speelt voornamelijk folkrock, jazz en americana.

Akela is van oorsprong een klassiek geschoold violist aan het conservatorium, met piano als tweede instrument. In 2001 besloot hij echter om een andere richting te kiezen, en kwam in aanraking met meerdere populaire muziekstromingen. Spelend in diverse bands leerde hij de wereld van de populaire muziek kennen, en speelde zowel in binnen- als buitenland (Duitsland, Zweden, Denemarken en België). Daarnaast werkte hij als sessie-muzikant voor verschillende artiesten, zoals Bertolf, JW Roy en Candy Dulfer.

Naast viool speelt Akela ook gitaar, toetsen, accordeon, basgitaar, mandoline, banjo en mondharmonica.

In 2010 nam Akela zijn debuutalbum op, dat begin 2011 werd uitgebracht, Serendipity. Hieraan werkten diverse gastmuzikanten mee, zoals Phaedra Kwamt (Veldhuis en Kemper), Mike Roelofs en Gino Bombrini (Pete Philly).

Discografie

eigen uitgave
2011: Serendipity
als gast/sessiemuzikant
2004: Estella Martiko – You & I
2004: Doolin’ Kells – Something Blue
2004: Willem Janssen – Lookin’ Forward
2008: Michael Weston King – Crawling Through the USA
2008: Downside Brothers – Maybe The Last
2008: Etan – Telescopes
2009: Matthijs Leewis – Klei, Stront en Zand
2009: Vanessa Peters & Ice Cream On Mondays – Sweetheart, Keep Your Chin Up
2009: Jeroen Kant – ‘t Komt Wel Goed
2009: Okieson – Cupboard Full of Things
2010: JW Roy – Weet het zeker
2010: Bertolf – Snakes & Ladders
2010: Phantom Puercos –III
2010: TatYana Storm – Voor Altijd
2010: Mathijs Leewis – Wachten op de klap
2011: Johan Borger – Sometimes
2011: Kaat van Vlaanderen – Snowdog

Zie ook de officiële website.

Geef een reactie