Nu aan het laden
×

Bedevaartsplaats Blerick

Bedevaartsplaats Blerick

Bedevaartmedaille ter herinnering aan Blerick, met op de voorzijde een afbeelding van Antonius en op de achterzijde een duivelbezwering. Bron: C. Caspers.

Vrij snel na de bouw van de kerk der Gelofte van de H. Antonius van Padua, kortgezegd de Antonius van Paduakerk, werden er bedevaarttochten naar Blerick georganiseerd. Met name in de octaafweek van 13 juni. Bij de bouw van de kerk had men al rekening gehouden met de grote stroom pelgrims die deze kerk zouden gaan bezoeken. Met name het relikwie van Antonius dat in mei 1896 aan de antoniusparochie geschonken werd moest dit bewerkstelligen. Het relikwie was onder een venstertje gevat in een hanger waarvan de rand versierd was met bloemmotieven. Wat er met het relikwie gebeurt is weet niemand, het heeft de oorlog overleefd maar in 1995 lag het niet meer in de kluis van de huidige Antoniuskerk.

Devotieprentje van Antonius met kanten randwerk. Bron: D. Gooren

In de kerk stond ook het hierboven afgebeelde beeld van de heilige Sint Antonius. De afbeelding hierboven komt van een devotieprentje voor de pelgrims. Dit beeld heeft de oorlog niet overleefd.

You cannot copy content of this page