Bert van den Bergh (Venlo, 1960) is een Nederlands zanger en gitarist.

 

Van den Bergh begint zijn muzikale carrière in 1980 in de Venlose New Wave-band Six Plys Tzar. Met deze band staat hij zowel in Nederland als in enkele buurlanden op de grote podia. Ook is de muziek te zien op MTV.

Na dit New Wave-avontuur begint Van den Bergh zich toe te leggen op dialectmuziek en richt hij de band Romeo op. Later moet deze naam worden veranderd vanwege een juridisch geschil met de R&B-groep Roméo. Om toch bij het concept van de oorspronkelijke naam te blijven wordt gekozen voor de naam &Juliette. Tussendoor brengt Van den Bergh nog een Engelstalige CD uit met de band Wunderdog.

In de eerste jaren van de 21e eeuw brengt hij onder de naam Von Bergh, samen met zijn zus Ine van den Bergh en pianiste Yvonne Reijnders, een CD uit met teksten van zowel Bertolt Brecht als Jacques Brel.

In oktober 2008 brengt hij, samen met de huidige band ‘t Verlange, de CD Valle en Opstaon uit, ter ere van de opening van het Raodhoes Blerick. Twee jaar later is Van den Bergh & ‘t Verlange de openingsact van het Zomerparkfeest 2010. Daar presenteert hij met band en brassband Score Jazz Orchestra de officiële eerste CD van de band. Voor Van den Bergh is het dan een jubileum, want hij zit op dat moment 30 jaar in het vak.

(Bronnen: verlange.nl, last.fm, streektaalzang.nl)

Geef een reactie