Nu aan het laden
×

Blericks Mannenkoor

Blericks Mannenkoor

Het Blericks mannenkoor werd op 28 augustus 1948 opgericht onder de naam ‘Mannenkoor Limburgia’. Later, tijdens de jaarvergadering van 1976, werd deze naam veranderd in ‘Blericks Mannenkoor’.

De start van het koor was voorspoedig, want al in het jaar van oprichting behaalden de Blerickse zangers onder leiding van dirigent Leo van Rooy een prijs op een concours in Den Bosch. Het Blericks mannenkoor bouwde in binnen- en buitenland een goede naam op en maakte onder meer concertreizen naar het Sauerland en het Taurusgebergte.

In 1967 kreeg het koor de ‘Hugo Lotz’- plaquette, een Duitse onderscheiding die tot dan toe nooit aan een Nederlands koor was toegekend. Van 1950 tot 1973 stond het koor onder leiding van de Venlose musicus Martin Koolen. Deze werd bij het vijfentwintig jarig bestaan in 1973 opgevolgd door Gerard Franck. Het koor groeide in het jubileumjaar uit tot ongeveer vijftig zangers. Van 1980 tot 1991 was Vincent Oostenbeek uit Blerick de dirigent van het Blericks mannenkoor. Thans staan de circa 75 actieve zangers onder de muzikale leiding van Pierre Gerits.

Bron: Blerickclopedie

You cannot copy content of this page