Nu aan het laden
×

Bob Oostenbrink

Bob Oostenbrink

Bob Oostenbrink (Venlo, 26 januari 1912 – aldaar, 5 december 1989) was een Nederlands schilder en tekenaar.

Oostenbrink werd al vroeg door zijn vader vertrouwd gemaakt met schilderen en tekenen, maar moest van diezelfde vader na de lagere school eerst naar de lagere technische school om een vak te leren. Dat werd meubelmaken. In zijn vrije tijd bekwaamde hij zich echter verder in schilderen en tekenen. Hij nam onder meer les bij de Venlose schilder Sef Moonen.

Na de LTS te hebben afgemaakt, toog hij naar Amsterdam. Daar trad hij in dienst bij enkele neven die een meubelwerkplaats bezaten. Zij leerden hem de fijne kneepjes van het meubelvak. Na werktijd volgde hij de avondopleiding aan de kunstacademie. Bij zijn terugkeer in Blerick vestigde hij zich als zelfstandig meubelmaker. Hij bleef ook tekenen en schilderen, met als specialisme portretschilderen.

Zijn werk exposeerde hij elk jaar met Pasen bij café Kerp. In december 1984 had hij samen met Sef Canjels en de toen net overleden Nol van Mullekom een expositie in kasteel D’Erp in Baarlo. Aan het eind van de jaren zestig begon hij met het overdragen van zijn kennis aan leerlingen.

Bron: Venloclopedie

You cannot copy content of this page