Chop Till You Drop Outdoor is een gratis tweedaags dance-festival in Venlo. Op vier podia wordt vooral door DJ’s, maar ook door live-acts dancemuziek gebracht.

Korte geschiedenis

De eerste twee edities werden gehouden ter afsluiting van het beachsport-evenement Beach Break. Hieraan deden vooral leerlingen van middelbare scholen uit de regio mee aan strandvoetbal en beachvolley. Beach Break, dat sinds de eeuwwisseling werd gehouden, moest na een teleurstellend resultaat in 2010 echter al besluiten geen vervolg meer te houden.

Het dance-festival kon echter wel doorgaan, maar moest in 2010 eenmalig verhuizen naar het festivalterrein op de voormalige Frederik Hendrikkazerne, omdat in De Koel in dat weekend de Herman Teeuwen Memorial werd gespeeld. Dat jaar speelde vooral het slechte weer op de zaterdag de organisatie parten. Waar op de vrijdag nog circa 8000 bezoekers op het gratis evenement afkwamen, bleef de teller op de zaterdag door de regen op 4000 steken.

Ondanks de slechte resultaten in 2010 besloot de organisator om in 2011 toch weer een editie te houden. Hij zegt vooral tot dat besluit te zijn gekomen na reacties van bezoekers. Opvallend hierbij is, dat de organisatie heeft aangegeven in 2011 het evenement zelfs 3 dagen te laten duren.

Eerder edities

Op eerdere edities hebben zowel DJ’s als live-acts gestaan, zoals:

  • Afrojack
  • Erick E
  • Gregor Salto
  • Hardwell

Bijzonderheden

Volgens de website wordt het festival ondersteund door de muziekzender SLAM!FM. In welke vorm is verder niet bekend.

Geef een reactie