Nu aan het laden
×

Evert Thielen

Evert Thielen

Evert Thielen is een Nederlandse kunstschilder geboren op 16 april 1954 te Venlo. Hij heeft vanaf het begin gekozen voor het Realisme.

Biografie

Evert Thielen zag in de Gentse St.Baafskerk op jonge leeftijd het 15e eeuwse veelluik het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Het beroemde veelluik werd een inspiratiebron voor hem en sindsdien had hij grote interesse voor de oude schilderstechnieken en de technische aspecten van het maken van veelluiken en panelen. Dit is terug te zien in zijn hele oeuvre.

Toen hij in de jaren 70 de kunstacademie in Den Haag bezocht werd hij niet voor vol aangezien door zijn belangstelling voor het ambachtelijke schilderen en de fijnschilderkunst. Als reactie daarop kleedde hij zich als een keurig in het pak zittende kantoor werker, in tegenstelling met zijn langharige en baardige collega’s, en sindsdien is dit zijn handelsmerk.

Na enkele jaren Den Haag trok Thielen naar Antwerpen waar aan de academie nog de oude technieken geleerd werden. Hier vervolmaakte Thielen zijn techniek (maar naar eigen zeggen leert hij zelf nog dagelijks bij..).

Sindsdien woont hij in Brugge in een door hem gerestaureerd monumentaal pand dat dient als galerie/werkplaats/woonhuis. Hij is een veelgevraagd portretschilder en heeft ook veel succes met exposities.

De TROS, in de persoon van Ivo Niehe, wijdde verschillende keren een reportage aan hem en hiermee werd hij bekend onder een groot publiek.

Tentoonstellingen (selectie)

  • 2000 – Museum Jan van der Togt, Amstelveen, “Tentoonstelling met schilderijen 1978-2000, een keuze”
  • 2000 – Museum van Moderne Kunst, Oostende, België Deelname tentoonstelling “From Earth to Heaven”
  • 2002 – Cobra Museum, Amstelveen, “Evert Thielen, veelluiken”
  • 2004 – West Fries Museum, Hoorn, “Evert Thielen, Portretten”
  • 2005 – Museum Jan van der Togt, Amstelveen, “Evert Thielen, Tekeningen, Model- en natuurstudies”
  • 2005 – Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch,”Evert Thielen, Schilderijen, Veelluiken 1990-2005″
  • 2011 – Museum de Fundatie, Zwolle – Evert Thielen, Schilderijen en Veelluiken 2005 – 2011 / Onthulling “Het Verlangen”

Bron: Wikipedia

You cannot copy content of this page