In 1934 kreeg de Michelskazerne de naam Frederik Hendrik Kazerne. Voor het ontstaan van deze kazerne verwijzen we dan ook naar die pagina.

Tot de tweede wereldoorlog was de Frederik Hendrik Kazerne de thuisbasis van het 2e Regiment Infanterie.

In 1940 het het 2e Grensbataljon, ontstaan uit het 2e Regiment Infanterie, de kazerne op moeten geven en kwam het in handen van de Duitsers.

Tijdens de 2e wereldoorlog waren hier Duitsers gelegerd en bood het onderdak aan Russische krijgsgevangenen, voornamelijk vrouwen die te werkgestel werden in de directe omgeving.

Na de tweede wereldoorlog hebben op de kazerne nog een tijd lang Duitse krijgsgevangenen gezeten die de mijnen mochten ruimen.

Vanaf 1950 zaten de Limburgse Jagers in de kazerne, deze werden hier opgeleid. Ook werden de Stoottroepen hier opgeleid en vanaf 1967 kwamen vele dienstplichtigen naar kazerne voor de Rijschool Venlo.

Na opschorting van de dienstplicht moest de Rijschool Venlo ook haar deuren sluiten. In 2002 zijn de laatste soldaten vertrokken uit Venlo.

Alleen de Marechaussee en de Korps Nationale Reserve bleven nog achter. Maar in 2006, toen de gemeente Venlo de Kazerne aankocht vertrokken ook zij uit Venlo.