Geer van der Veer (Venlo, 1 maart 1933) is een markant stadsfiguur in Venlo en ondernemer. Zijn winkel in feestkleding en accessoires exploiteert hij sinds 1970 op lucratieve wijze, uitgedost in opvallende kledij die vaak aan Carnaval doet denken.

Jeugd

Al in zijn jeugd viel hij op door zijn gedrag, dat anders was dan algemeen als normaal werd aanvaard. Ook was hij in die tijd al expressief van karakter. Om aan de wensen van zijn ouders te voldoen, volgde hij een opleiding in de handel, wat uiteindelijk in 1970 resulteerde in het inmiddels in Venlo en omstreken bekende Versierhóes.

Onderneming

Hoewel de start van zijn winkel niet vlekkeloos verliep, wist hij in korte tijd een reputatie op te bouwen als dé aankleder van de Venlose Carnaval. Door de jaren heen werd het assortiment grondig uitgebouwd. Inmiddels kent het assortiment kleding en accessoires voor elk denkbaar feest, van Carnaval tot Halloween, van Kerstman tot Paashaas. Veel Carnavalsprinsen in de gemeente Venlo worden door hem ieder jaar aangekleed.

Evenementen

In 1977 werd voor het eerst de Schinkemerret gehouden in de smalle straten van Klein Italië in de oude binnenstad van Venlo. Dit is een jaarlijks tweedaags festival met veel braderiekramen en, op enkele plaatsen, live-muziek. Van der Veer is een van de initiators van dit mini-festival, dat ieder jaar een ander thema heeft.

Geef een reactie