Nu aan het laden
×

Giselle Kuster

Giselle Kuster

Giselle Kuster (Venlo, 15 juli 1911 – Maastricht, 7 september 1971) was een Nederlands schilderes.

Al jong bleek ze veel talent te hebben voor schilderen. In haar geboorteplaats kreeg ze les van de Hongaar Losla Hernati en van Sef Moonen. Ook kreeg ze een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Luik.

Tot 1940 leefde en werkte ze in Venlo. In dat jaar verhuisde ze, uit angst voor Duitse represailles vanwege karikaturen die ze had gepubliceerd in de Nieuwe Venloosche Courant, met haar ouders naar Leiden. Niet alleen schilderde en tekende ze daar, maar ze had er ook een galerie. Op het eind van de jaren veertig vertrok ze met haar echtgenoot naar Indonesië. Nadat ze daar twee jaar had gewoond keerde ze terug naar Nederland, waar ze zich in Maastricht vestigde. Van daaruit ging ze vaak naar Ibiza, zeker na haar echtscheiding.

Giselle Kuster werkte zeer snel, waardoor ze een enorme hoeveelheid schilderijen vervaardigde. Dat kwam de kwaliteit ervan niet altijd ten goede. Op Ibiza bijvoorbeeld vervaardigde ze veel kinderkopjes die bij de toeristen zeer in trek waren. Haar werk is niet in een bepaalde stroming onder te brengen; ze waagde zich aan alle genres. Het liefst schilderde ze echter portretten.

You cannot copy content of this page