Nu aan het laden
×

Glenn Corneille

Glenn Corneille

Glenn Corneille (Venlo, 13 juli 1970 – Baarn, 23 augustus 2005) was een bekend pianist. Corneille was vooral bekend als mede-presentator van het muziekprogramma De Notenclub als pianist van het Nederlandse team.

 

Corneille werd geboren in Venlo. In 1995 studeerde hij summa cum laude af op het conservatorium in Maastricht in de richting “Docerend Musicus: Piano”. Twee jaar later sloot hij ook de opleiding “Uitvoerend Musicus: Piano” cum laude af. Hij was onder meer actief als freelance musicus, arrangeur, componist en bandleider van verscheidene formaties. Hij beheerste alle stijlen: klassiek, blues, jazz (daarbinnen ook weer vele stijlen) en pop. Dat maakte hem binnen enkele jaren tot een van de meest gevraagde muzikanten. Hij werkte mee aan diverse cd’s, zoals albums van Boris en Do. Ook begeleidde hij Dewi, René Froger en internationale artiesten als Alessandro Safina. Hij behoorde tot de band van René Froger en De Toppers.

In 2005 trad hij nog op het North Sea Jazz Festival op. Op het moment van zijn overlijden was hij bezig met een theatertournee met de zangeres Do.

Corneille kwam op 35-jarige leeftijd om het leven door een verkeersongeluk bij Laren. De grote aula in het College Den Hulster in zijn geboorteplaats Venlo is naar hem vernoemd. Corneille heeft hier namelijk op school gezeten.

(Bron: Muziekencyclopedie.nl)

You cannot copy content of this page