Harry Boermans (Venlo, 8 januari 1896 – aldaar, 13 maart 1983) was een schrijver van historische artikelen, die vooral over Venlo handelden.

Boermans, die van 1918 tot 1961 de kost verdiende als medewerker op het secretariaat van het Venlose gemeentebestuur, was erg geïnteresseerd in de geschiedenis van zijn geboortestad. Hij schreef tal van artikelen in de Nieuwe Venlosche Courant, het Dagblad voor Noord-Limburg en het historisch tijdschrift De Maasgouw.

Zijn interesse ging vooral uit naar de heraldiek en de genealogie. De familiewapens van alle Venlose schepenfamilies werden door hem getekend. Deze wapens zijn allen vervaardigd in glas in lood en vormen de ramen van het Stadhuis van Venlo. Ook schreef hij een boek over de stamboom van zijn eigen familie, die door de eeuwen heen veel heeft betekend voor de stad Venlo. Deze stamboom gaat terug tot zelfs voor 1400. Hij schreef dit boek samen met de eveneens Venlose genealoog Jan Verzijl (niet te verwarren met de 17e-eeuwse schilder Jan Verzijl).

Geef een reactie