Nu aan het laden
×

Juliette Travis

Juliette Travis

Juliette Travis is een band uit Venlo die een mix brengt van pop, soul, jazz en funk.

Biografie

De band werd geformeerd in 2008 door Baer Traa en Sjuulke Titulaer, nadat ze allebei waren afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. De broers Tasilo en Nico Pieck, net gestopt met de band Touchin’ Tongues, werden samen met Mahuwallan aangetrokken om de band te completeren. Hoewel deze laatste geen officieel lid was van de band, zat hij wel steevast achter de drums. Het jaar daarop stond de band op de planken van Paradiso, waarna de opnames begonnen voor de eerste EP. Aan de opnames werd meegewerkt door onder andere de pianisten Mike Roelofs en Werner van Gool (van de Drekskaters) en percussionist Martin Verdonk (bekend van Intwine). Met de nummers van de EP maakt de band een tour langs de Nederlandse poppodia, met een klein uitstapje naar zowel België als Duitsland. Ook was de band in november van dat jaar te gast bij Stenders Eetvermaak om een optreden te verzorgen.

Een jaar later, in 2010, won de band een distributiedeal door toedoen van Ongekend Talent bij Onlinedeal.com.In februari 2011 won Traa met een soloproject het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, dat eerder al werd gewonnen door onder andere Francien van Tuinen en Wouter Hamel.

In het najaar van 2011 dook de band weer de studio in om een nieuw album op te nemen. Eerder dat jaar, in februari, werd ter gelegenheid van carnaval al een nummer opgenomen in het Venloos dialect met de titel Platte Soul. Hoewel een klein uitstapje vanwege de carnaval, was dit wel een voorbode voor het nieuwe album, wat volgens Traa compleet in het dialect wordt opgenomen. Wanneer dit album wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Eind december 2011 wordt bekend gemaakt, dat Traa de band in januari 2012 verlaat. De leadzang wordt overgenomen door zangeres Titulaer. Traa wil zich gaan richten op een solocarrière.

Discografie

Albums

  • 2009: Juliette Travis (EP)

Singles

  • 2011: Platte Soul

You cannot copy content of this page