King Mo is een Nederlandse band met roots in Venlo, die een combinatie van blues en rock speelt.

Geschiedenis

De band werd in 2008 geformeerd rond frontman Phil Bee en gitarist Sjors Nederlof. Het allereerste per toeval ontstane optreden in La Bonbonnière op 28 september 2008 (een festival met ook nog Jan Akkerman en Tony Spinner op de affiche) werd door geluidstechnicus Roy Brezinski opgenomen. Hieruit kwam uiteindelijk de cd Live at La Bonbonnière voort. In de weken na het eerste optreden werd besloten met King Mo te gaan toeren, vanaf april 2009 begon de band met een tournee door Nederland en België. Zo werden onder andere de festivals Ribs & Blues (Raalte), Highlands (Amersfoort) en Zomerparkfeest en R&B Night Groningen in De Oosterpoort aangedaan. Op nagenoeg elk bluesfestival in de lage landen heeft King Mo op het podium gestaan. De band won een prijs voor de beste blues-cd van het jaar 2009 met eerder vermelde cd.

Een jaar later, in april 2010, verscheen de tweede cd: Sweet Devil. Dit keer bracht Firesea Records de muziek uit. In juli van datzelfde jaar nodigde de Dutch Blues Foundation de band uit om Nederland in februari 2011 te vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis (Tennessee). King Mo bereikte daar de halve finale en speelde onder andere in de Blues Club van blueslegende B.B. King. In oktober 2010 werd de band genomineerd in vier categorieën van de Blues Awards:

 • Beste album
 • Beste gitarist
 • Beste band
 • Beste zanger

Uiteindelijk won de band de eerste twee prijzen.

Tegen het einde van datzelfde jaar meldde het New Yorkse platenlabel Grooveyard Records zich bij de band voor een contract, enkel voor een heruitgave van de eerste CD. King Mo’s eerste cd kreeg bij Grooveyard Records een herdruk met de titel Live In Holland. Ook werd er een nummer toegevoegd waaraan Jan Akkerman en zijn gehele band hun medewerking verleenden. Drie maanden later, in maart 2011, werd King Mo gecontracteerd door het Canadese Continental Records. Het eerste studioalbum van King Mo, King of the Town, werd in mei 2011 onder dit label uitgebracht. Deze cd werd uitgebracht in heel Europa. Op de cd staan tien liedjes, waarvan acht eigen nummers.

Musici

Hoewel King Mo pas sinds 2008 bestaat, hadden nagenoeg alle bandleden al veel ervaring in de muziek.

Zo heeft frontman Phil Bee zijn eigen band gehad (Phil Bee and the Buzztones), waarmee hij o.a. op festivals als North Sea Jazz en Moulin Blues speelde. Met deze band bracht hij 2 CD’s uit op het Inbetweens Label (It’s Alright -2004- en Live at SBN -2008-). Ook werkte hij met enkele grote namen in de muziek, zoals Jan Akkerman, Steve Lukather en Noel Redding.

Gitarist Sjors Nederlof toerde met Coup de Grace en The Strikes langs alle belangrijke bluespodia van de Benelux o.a. BRBF Peer, Moulin Blues, NSJ. Met The Strikes werd op het Nederlandse label CoolBuzz de cd Bathroom Acoustics uitgebracht.

Toetsenist Colly Fransen speelde met onder meer Phil Bee and the Buzztones, Jan Akkerman en Arno Adams.

Bassist Jules van Brakel maakt deel uit van de band sinds juli 2011. Hij tourde met namen als Alex Schultz, Mike Welch en speelde in bands MOCT en Mike & the Mellotones
Voormalige bandleden:

Bassist Roelof Klijn, speelde van maart 2011 t/m juli 2011 in de band, heeft de meeste nummers op ‘King of the Town’ ingespeeld. Speelt nu o.a. met Dede Priest.

Drummer Henk Punter speelde van juli 2009 t/m september 2011 in de band. Hij is terug te vinden op ‘Sweet Devil’ en ‘King of the Town’.

Bassist Jules van Bussel speelde van april 2009 t/m maart 2011 in de band, hij is terug te vinden op ‘Sweet Devil’ en enkele nummers van ‘King of the Town’

Drummer Marcus Weymaere (B), speelde van april 2009 t/m juli 2009 in de band.
De CD ‘Live at La Bonbonniere’ is 28 sept 2008 live opgenomen met de volgende musici:

Phil Bee: zang

Sjors Nederlof: gitaar

Colly Franssen: Hammond C3

Charly Verbinnen: gast gitarist (op de laatste 3 nummers)

Eric Fox: bass en achtergrond zang

Remco van der Sluis: Drums
Live in Holland is een USA uitgave (Grooveyard Records) van Live at La Bonbonniere met een bonustrack : All along the Watchtower, op arrangement van Jan Akkerman. Eveneens opgenomen op 28 sept 2008

bezetting op deze bonustrack :

Jan Akkerman : gitaar

Sjors Nederlof : gitaar

Charly Verbinnen : gitaar

Phil Bee : zang

Wilbrand Meischke : bass

Coen Molenaar : toetsen

Remco van der Sluis : drums

Huidige bezetting

 • Phil Bee – zang
 • Sjors Nederlof – gitaar
 • Colly Franssen – Hammond C3, achtergrond zang
 • Jules van Brakel – bass
 • Andreas Robbie Carree – drums

Prijzen

 • 2009 Beste Blues-CD Live at la Bonbonnière
 • 2010 Dutch Blues Awards:
  • Beste gitarist
  • Beste album (Sweet Devil)

Discografie

Albums

 • 2009: Live at La Bonbonnière
 • 2010: Sweet Devil, Firesea Records
 • 2010: Live In Holland, Grooveyard Records, heruitgave VS van Live at La Bonbonnière, bonustrack m.m.v. Jan Akkerman
 • 2011: King of the Town, Continental Records

Zie ook de officiële website.

Geef een reactie