Nu aan het laden
×

Lex Uiting

Lex Uiting

Lex Uiting (Venlo, 24 augustus 1986) is een Nederlands verslaggever, zanger, radio- en televisiepresentator.

Uiting begon zijn carrière voor Omroep Venlo maar later voor BNN op Radio 1 in BNN United. Later werd hij verslaggever voor het programma Wout! van Wouter van der Goes en vervolgens voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in de Coen en Sander Show. Na zijn periode bij BNN stapte hij over naar de VARA. Daar leverde hij, als verslaggever, bijdragen aan Stenders Eetvermaak van deejay Rob Stenders. Verder presenteerde hij bij de VARA het jongeren consumentenprogramma Kassa 3, op Nederland 3.

Uiting is regisseur en producer bij de ochtendshow van Giel Beelen. Namens de VARA reist hij ieder jaar langs de theaters in Nederlands als presentator van het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Sinds 1 maart 2010 was Uiting een van de Jakhalzen in het programma De Wereld Draait Door. Eind 2010 is hij weer opgestapt bij Jakhalzen omdat het toch niet zo lekker werkte. Daarna is hij gaan werken als camjo (redacteur, interviewer en editor) bij VARA’s online discussieplatform voor jongeren Blikvoer.tv. In het voorjaar van 2011 presenteerde Uiting het wekelijkse programma Kinderen voor Kinderen Klinkklaar, met onder andere het laatste nieuws, interviews met koorleden en deelnemers aan het Songfestival, een dansworkshop en moderne versies van oude liedjes.

Naast zijn radio- en televisiewerk, zong Uiting 10 jaar lang in de Venlose dialectband Zoemaar, die in 2012 werd opgeheven, en is hij een van de presentatoren van het Venlose Zomerparkfeest.

Bron: Wikipedia

You cannot copy content of this page