Nu aan het laden
×

Lotte Verbeek

Lotte Verbeek

Lotte Verbeek (Venlo, 24 juni 1982) is een Nederlandse actrice. Op het Internationaal filmfestival van Locarno won ze een Luipaard voor beste actrice voor haar rol in Nothing Personal. Daarnaast was zij voor dezelfde rol genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste actrice.

Lotte Verbeek begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie als danseres. Ze speelde in enkele musicals en videoclips en was actief als model. In 2005 veranderde ze van studierichting en ging de acteursopleiding volgen. In 2006 speelde ze al haar eerste rol, in de televisieserie Moes. Daarna was ze in het theater te zien als Regan in King Lear (Toneelgroep Het Vervolg, 2007). In 2008 speelde ze haar eerste hoofdrol in de Nederlandse film Links van Froukje Tan, waarin ze vijf verschillende vrouwen moest spelen. In 2009 speelde ze de hoofdrol in Nothing Personal van Urszula Antoniak, waarvoor ze een Luipaard ontving voor Beste actrice op het Internationaal filmfestival van Locarno én Beste actrice op het International Film Festival van Marrakech in datzelfde jaar. In 2009 speelde ze een rol in de tv-drama Barbosa van Iván López Núñez.

In 2010 speelde Lotte Verbeek Pauline van Waldeck-Pyrmont in de televisieserie De Troon. Daarnaast was ze op het toneel te zien in het theaterstuk Lollipop van Miek Uittenhout. In 2010 werd ze ook uitverkoren als Shooting Star door de European Film Promotion op het Filmfestival van Berlijn. In hetzelfde jaar speelde ze een hoofdrol in de Italiaanse mini-serie over het Nederlandse Trio Lescano: Le ragazze dello swing.

In 2011 is zij te zien in de televisieserie The Borgias van Neil Jordan, als Giulia Farnese, de minnares van Rodrigo Borgia (gespeeld door Jeremy Irons). Borgia (1431-1503) werd de latere paus Alexander VI, een van de middeleeuwse katholieke kerkleiders die er een maîtresse op nahielden.

Bron: Wikipedia

You cannot copy content of this page