Nu aan het laden
×

Ongenode Gaste

Ongenode Gaste

Ongenode Gaste is een rockband uit Limburg en bestaat uit zanger/gitarist Peter Beeker, bassist Vincent van Haperen, drummer Jim Geurts, gitarist Jesper Driessen en hammondspeler Dick Franssen (Alquin). De Gaste speelt enkel en alleen eigen muziek, waarbij de teksten geheel in Venloos dialect zijn.

Biografie

De band bracht reeds drie albums, een EP en een single uit. Daarnaast bracht Beeker ook nog een solo-album uit. Ook verzorgde ze in 2001 de after-show van de Black Crowes in de Amsterdamse zaal Paradiso. Zanger Peter Beeker stond in november 2002 in de finale van de Grote Prijs van Nederland, en speelde in de categorie singer/songwriters drie akoestische nummers. Die nummers verschenen later op het Ongenode Gaste album ‘Veur dees Nach’.

De Black Crowes is ook een groep waarmee de Ongenode Gaste qua stijl wel verwantschap voelen. Andere invloeden zijn onder meer Steve Earle, Ryan Adams en de Rolling Stones.

In 1999 bracht het platenlabel van de Amsterdamse popzaal Paradiso een single uit van de band. Het nummer ‘Dees stad is te klein’ kreeg landelijk enige airplay. Het eerste Album ‘Arizona Stop’ verscheen in 2000. Het werd uitgebracht op het Sky label van platenmaatschappij Telstar (Johnny Hoes).

De Ongenode Gaste bestond toen uit Peter Beeker zang/gitaar, Bas Vosbeek leadgitaar, Jan Willem Eleveld bas en Sander Hendrikx drums. Tussen 2002 en 2003 verlaat mede-oprichter Bas Vosbeek de band. Sander Hendrikx volgt enige tijd later.

Met vervanger John Snels (Vengeance) op drums gaan Beeker en Eleveld enige tijd als trio verder. In 2003 produceren de Ongenode Gaste met BJ Baartmans het tweede album Veur Dees Nach. Gastmuzikanten zijn Dicky Franssen (Alquin) op Hammondorgel, Mike Roelofs (Mo’Jones, Arno Adams) op keyboards en Sjoerd Rutten op percussie.

Bassist Jan Willem Eleveld verlaat voor de verschijning van “Veur Dees Nach” de band. Het album wordt in januari 2004 in Perron 55 te Venlo gepresenteerd. Bassist Gerald van Beuningen (Nancy works on payday) maakt vanaf dat moment deel uit van de Ongenode Gaste. Drummer John Snels verlaat de Ongenode Gaste in 2005. Pascal Hoeken van de Roermondse band Sniffer vervangt hem. Het album ‘Veur dees Nach’ behaalt een hoge notering in de Limbo top 10. Zij krijgt regelmatige airplay op diverse radiostations, diverse optredens en goede kritieken in Nederland en België.

Vanaf 2007 tot 2009 bestaat de band naast Beeker uit bassist Marcel Mullenders en oudgediende drummer Sander Hendrikx. Samen nemen ze het album Raas op in Perron 55 in Venlo. Ook werd er naar het schijnt een single (‘Valentijn’) opgenomen in de studio (Leons Farm in de Boekend). Deze plaat is echter (nog) nooit uitgebracht. In maart 2007 verschijnt de solo debuut EP van Beeker ‘Dit Is Legaal’, opgenomen met producer BJ Baartmans, met o.a. Erwin Nyhoff (The Prodigal Sons) op gitaar.

Discografie

Albums

  • Arizona Stop (2000)
  • Veur Dees Nach (2004)
  • Raas (2008)
  • Peter Beeker & Ongenode Gaste (2011)
  • Exota (2013)

EP’s

Singles

  • Dees Stad Is Te Klein (1999)
  • Door Ut Stof Neet Mier (2011)
  • Radiostilte (2012)

Zie ook de officiële website.

You cannot copy content of this page