Nu aan het laden
×

Ouverture

Ouverture

De Ouverture is een eendaags festival in de gehele binnenstad van Venlo. Het wordt gehouden in het weekend rond het begin van de zomer volgens de kalender.

Het evenement wordt gehouden sinds de jaren tachtig. Het precieze beginjaar is niet bekend, aangezien er niet elk jaar een Ouverture is gehouden. In 2011 werd op 11 september de 15e editie gehouden. Ook alle voorgaande edities werden in september gehouden. Vanaf 2012 wordt dit evenement verschoven naar juni, zo werd begin september 2011 bekend gemaakt.

Heit evenement is vergelijkbaar met de Amsterdamse Uitmarkt. Ook de Ouverture markeert het begin van het culturele seizoen, maar dan in Venlo.

Op verschillende podia en locaties, zowel in de buitenlucht als in diverse theaters, café’s, tijdelijk leegstaande winkelpanden en zelfs (voormalige) kerkgebouwen, worden dan – veelal gratis – uitvoeringen gebracht van muziek, dans, theater, cabaret, beeldende kunst, film, literatuur en andere kunstvormen. Veel aandacht wordt gegeven aan de muzikale aankleding van het evenement.

Zie ook de officiële website.

You cannot copy content of this page