Nu aan het laden
×

Peetersmolen

Peetersmolen

De Peetersmolen is een verdwenen windmolen in Venlo. Het was een zogenaamde bovenkruier met buitenkruiwerk.

De molen is gebouwd in 1802 en werd gebruikt als korenmolen. In eerste instantie had de molen geen naam, maar dat veranderde toen de gebroeder Peeters in 1877 de in 1872 door Carel Verzijl aan hen verkochte molen afbraken en een nieuwe molen met gemetselde stenen onderbouw ervoor in de plaats bouwden. Hierdoor werd het een bergmolen. In 1901 werd de molen weer verkocht aan een andere Peeters. Deze bleef eigenaar totdat de molen in 1937 werd verplaatst naar Budel-Schoot.

De zogenaamde beltmolen werd vooral gebruikt als korenmolen. Vooral de boeren ten noorden van de molen maakten van deze molen gebruik om hun granen te malen. In de tweede helft van de jaren twintig van de twintigste eeuw werd het molenbedrijf uitgebreid met een nieuwe maalderij, pakhuis en woning.

De molen bevond zich in de noordelijke bantuin, tussen de huidige Krefeldseweg en de Straelseweg. De precieze locatie was waarschijnlijk aan de huidige kruising van de Molenstraat (die afgeleid is van de molen) met de Zustersstraat. Later werd er een winkel in tuinbenodigdheden omheengebouwd.

Status: verdwenen (gedeeltelijk?)

 

You cannot copy content of this page