Nu aan het laden
×

Peter Beeker

Peter Beeker

Peter_BeekerPeter Beeker (Venlo, 1973) is een Nederlands zanger en journalist.

Biografie

Nadat hij de School voor Journalistiek had doorlopen, ging Beeker als verslaggever bij de Limburgse omroep L1 aan de slag . Hoewel hij zich thuis voelde in dit werk, begon hij ook zijn passie voor muziek te onderzoeken. Dat resulteerde in de oprichting van de band Ongenode Gaste. Sinds eind jaren negentig maakte Beeker in wisselende samenstelling muziek onder deze naam. Hij bouwde gestaag aan een flinke discografie.

Met Zònder gêne behaalde hij de finale van de singer-songwritercompetitie van de Grote Prijs van Nederland. In 2002 werd dit lied opgenomen in het Amsterdamse Paradiso. In 2004 ontving hij de ING-Pries veur ut Limburgs Leed.

In 2009 wordt het nummer ‘Mèt Of Zoonder Diech’ opgenomen, een samenwerking tussen Peter Beeker en de Maastrichtse dialectband Rebzjie. Het nummer verschijnt op het Rebzjie album ‘Lankzaam Kump Later’ en wordt in Februari 2010 uitgebracht als single. De single komt in Maart 2010 nieuw binnen op de eerste plaats in de Limbo top 10 en behaalt tevens een 15e plek in de Limbo top 10 jaarlijst, de Limbo top 50 2010.

In 2010 besloot hij helemaal opnieuw te beginnen. Beeker rekruteerde drummer Jim Geurts en bassist Vincent van Haperen (toen nog allebei actief in Pitch Blond). Later wordt de band aangevuld met Jesper Driessen op gitaar en Dick Franssen (Alquin) op het hammondorgel.

In het voorjaar van 2011 wordt in twee studiodagen de nieuwe plaat opgenomen. Deze plaat telde negen nummers, waaronder de single “Door Ut Stof Neet Mier”; een countryrocker geïnspireerd door het nummer “Maggies Farm” van Bob Dylan. Rob Hodselmans, een gerenommeerd cameraman (Holland Sport, Sportpaleis de Jong, Pakhuis de Jong), maakte de clip.

Discografie

(Met Ongenode Gaste)

Albums

Singles

  • Dees Stad Is Te Klein (1999)
  • Mèt Of Zoonder Diech (2010) samen met Rebzjie
  • Door Ut Stof Neet Mier (2011)
  • Radiostilte (2012)

You cannot copy content of this page