Rosemary’s Baby is een rockband uit Venlo die ook funk en soul verwerkt in hun muziek.

Biografie

De band wordt in 1993 geformeerd door Gino Taihuttu, R. Yen Meulemann en Geert van Niekerken, die ook in de metalband Gin on the Rocks spelen. In dat jaar komt de band al gelijk met een eerste album, Funky Revolution. De band wordt opgemerkt door Hans Dulfer, die samen met de band enkele optredens verzorgt. Door deze optredens en veel airplay is het album al binnen enkele maanden uitverkocht. Ook komt de band in contact met Sony Music. De band werkt voorlopig nog met verschillende zangers.

Doordat de leden in twee bands tegelijk zitten, laat het vervolgalbum zeven jaar op zich wachten. Intussen is een vaste zanger aangetrokken in de persoon van Mario Nagtzaam. De andere band van de oprichters is inmiddels ter ziele en het kwartet kan zich volledig richten op nieuw materiaal. In het najaar van 2000 is het titelloze vervolg op het debuutalbum uit. De verwachtingen zijn hoog, maar veel airplay krijgt het album niet. De band wordt uitgenodigd voor een optreden in Boston, toert later door Nederland, België, Duitsland en Denemarken en haalt daardoor nog een redelijk rendement. Daarna blijft het wederom enkele jaren stil rond de band.

In 2008 laat de band dan wederom van zich horen. De CD James wordt uitgebracht, een album dat een compleet levensverhaal vertelt. Het is echter onbekend of dit levensverhaal over een van de bandleden gaat. Mike Roelofs wordt als toetsenist bereid gevonden zijn medewerking te verlenen aan het album. Ook wordt de langverwachte eerste single uitgebracht onder de titel Yo-Yo. De videoclip wordt opgenomen op Ibiza door Habbekrats (bekend van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, DJ Tiësto, Pete Philly en de roadmovie Rabat).

Een jaar later besluiten Taihuttu en Nagtzaam dit laatste album nogmaals uit te brengen, deze keer als het duo Michael&Angelo. In datzelfde jaar neemt zanger Nagtzaam ook deel aan de televisieshow Popstars.

Discografie

Albums

  • 1993: Funky Revolution
  • 2000: Rosemary’s Baby
  • 2008: James (in 2009 nog eens onder de naam Michael&Angelo)

Singles

  • 2008: Yo-Yo

Geef een reactie