Nu aan het laden
×

Santa Fe

Santa Fe

Santa Fe is een vereniging uit Noord- en Midden-Limburg, waarvan de leden een of meerdere voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog bezitten.

De vereniging werd in 1987 opgericht en de naam werd gekozen als eerbetoon voor de manschappen en (onder)officieren die zowel Roermond als Venlo bevrijdden van de Duisers. Standplaats van de vereniging is de Frederik Hendrikkazerne. De vereniging dankt haar naam aan de 35e Infanterie Divisie van het Amerikaanse leger, die de bijnaam Santa Fe had.

Naast het restaureren van legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog tracht de vereniging de herinnering aan deze periode levend te houden middels de voertuigen, open dagen en speciale evenementen.

De vereniging heeft enkele loodsen op het Kazernekwartier in Venlo in gebruik, waar tevens een veldhospitaal en veldkeuken aanwezig is. De vereniging houdt in dit complex regelmatig open dagen, waaronder een speciaal evenement waarbij het leven van de soldaten in de Tweede Wereldoorlog wordt uitgebeeld.

Hoewel de gebruikte loodsen geen officiële aanduiding als museum hebben, kan men toch spreken van een vergelijkbare opzet.

Zie ook de officiële website.

You cannot copy content of this page