Sef Thissen, geboren op 25 december 1973 te Venlo, is een Nederlands zanger in het opera- en operette-genre.

 

Foto: sefthissenmusic.nl
Sef Thissen tijdens Viva Classic Live. Foto: sefthissenmusic.nl

 

Als zoon uit een ondernemersfamilie was de stoel binnen het familiebedrijf al snel voor hem uitgezocht. Toch was Sef helemaal niet op zijn plek en nam hij na vijftien dienstjaren (waarvan de laatste zeven als directeur) afscheid van het bedrijf. Hij koos, als volledig autodidact, voor een carrière in de muziek.

 

Zijn talent werd omarmd door Han Kooreneef en Sef mocht een album gaan maken. L’amore Vincera werd een album met speciaal voor hem geschreven werk, opgenomen met The City of Prague Phillharmonic Orchestra & Choir. Na de release van zijn debuut-album in het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam ging Sef auditeren bij John Bröcheler. De grote opera bariton omarmde hem direct en inmiddels is hij al vier jaar bij deze meester in de leer. Sinds 2011 is Sef ook gaan studeren bij de Gemma Visser in Eijsden.

 

Hoogtepunten

  • Oktober 2010: theatertour met Koninklijke Militaire Kapel/JWF
  • Augustus 2011: solist tijdens Operanacht te Monnickendam
  • December 2011: uitvoering voor prinses Margriet in DeLaMar theater te Amsterdam, in het kader van het Europese Jaar van de  vrijwilliger (hierbij bracht hij de speciaal voor het event gecomponeerde Living for Giving ten gehore)
  • Juni 2013: privéconcert voor minister-president Mark Rutte, samen met pianiste Susanne Hardick
  • Juni 2013: optreden voor het kersverse koningspaar Willem-Alexander en Máxima, tijdens hun bezoek aan Venlo

 

Viva Classic Live

Op 9 september 2012 vindt de eerste editie plaats van het klassiek-festival Viva Classic Live, in de Venlose binnenstad. Dit bestond uit twee delen: overdag op de Maasboulevard en vervolgens ´s avonds op de Markt voor het stadhuis, met het Orchestra Particolare onder leiding van Maurice Luttikhuis.

Het festival was een instant succes, en een vervolg bleef dus niet uit. Op 7 en 8 september 2013 vond de tweede editie plaats. Vooral vanwege het grote succes van de eerste editie, en de veiligheid, werd het festival dit keer over twee dagen gespreid. In totaal kwamen er ruim 6000 bezoekers naar deze tweede editie. Ook nu weer was het Orchestre Particolare het begeleidend orkest en stond er een heuse Italiaanse tenor op de bühne: Stefano la Colla. Een registratie van dit concert werd een maand later uitgezonden op L1 tv.

 

Andere activiteiten

Naast zijn passie voor zingen is Thissen televisie-presentator op TVL. Op deze zender presenteert hij het programma Navenant Culinair Live. Daarnaast is Thissen actief als columnist voor het blad voor het Navenant Magazine, onder de titel “Sef ontmoet”.

 

(Bronnen: sefthissenmusic.nl, tvl.nl)

Geef een reactie