Nu aan het laden
×

St. Willibrord Ziekenhuis

St. Willibrord Ziekenhuis

Het St. Willibrord Ziekenhuis was een ziekenhuis in het centrum van Tegelen. Het ziekenhuis werd in 1927 geopend als het R.K. Ziekenhuis De Goddelijke Voorzienigheid, naar de congregatie van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid, de oorspronkelijk Duitse kloosterorde die het ziekenhuis gebouwd heeft.

In 1964 werd ten zuiden van het oude ziekenhuis een nieuw ziekenhuis gebouwd, het St. Willibrord Ziekenhuis. Boven de ingang werd een 140 m² groot mozaïek van Daan Wildschut met een voorstelling van de heilige Willibrord geplaatst. Het oude gebouw werd in 1967 als personeelsgebouw in gebruik genomen en kreeg de nieuwe naam ‘t Peske, naar de oversteekplaats over de beek die hier vroeger liep.

Werd je zwanger in Venlo en moest je in het ziekenhuis bevallen dan was de kans groot dat je naar dit ziekenhuis gebracht werd. Zo zijn er vele Venlonaren die in de toenmalige gemeente Tegelen geboren zijn.

In 1970 kwam de fusie tot stand met het St. Josephziekenhuis in Venlo en in 1984 werd aan de Maas het nieuwe St. Maartensgasthuis geopend. Het oude ziekenhuisgebouw was nog lange tijd in gebruik als bejaarden annex verpleeghuis Martinushof. In 2014 is het gebouw leeg komen te staan en in 2017 is men begonnen aan de sloop van dit pand. Het moet ruimte maken voor twee nieuwe supermarkten en een parkeerplaats.

You cannot copy content of this page