Nu aan het laden
×

Station Tegelen

Station Tegelen

File:StationTegelen.JPG

OpReis

Station Tegelen is het spoorweg station van Tegelen aan de spoorlijn Roermond – Venlo. Het huidige stationsgebouw stamt uit 1997 van de architect Theo Fikkers en is het eerste station op de huidige plaats. Daarvoor hebben er enkele honderden meters verder naar het noorden diverse standaardtypen stations gestaan (type SS 5e klasseen type Beilen) en hebben er enkele verbouwingen plaatsgevonden. De tweeliftschachten met daaromheen slingerend de trappen zorgen voor de bereikbaarheid van de twee hoger gelegen sporen.

Het eerste station werd gebouwd in 1865 en bleef in gebruik tot 1938. Daarna werd het weer in gebruik genomen in 1940 en bleef tot 1947 in gebruik. Het station werd voor de derde keer  in gebruik genomen in 1949 en  is sindsdien permanent in gebruik.

Op het station is een kaartautomaat aanwezig en enkele wachtruimten. Verder zijn erfietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling te vinden, liggen er parkeerplaatsen voorauto’s, is er een bushalte aan de doorgaande weg voor het station en is er een taxistandplaats.

Station Tegelen heeft twee sporen. Hier stopt de Veolia-stoptrein Nijmegen–Venlo–Roermond. Daarnaast stopt bij station Tegelen stadsbuslijn 1 (Veolia). Bij het station zijn een onbewaakte fietsenstalling, fietskluizen en gratis parkeerplaatsen aanwezig.

(bronnen: stationsweb.nl, Wikipedia)

You cannot copy content of this page