Nu aan het laden
×

Stereo Sunday

Stereo Sunday

Stereo Sunday is een gratis tweedaags dance festival in Blerick. Volgens de eigen website van het evenement is het zelfs het grootste gratis dance festival van Zuid-Nederland. Voor de locatie is het terrein van de voormalige Frederik Hendrikkazerne aan de organisatie toegewezen.

Free Funk Festival

Dit festival was een tweedaags dancefestival dat werd gehouden in het Julianapark.

Geschiedenis

Het Free Funk Festival werd in 2004 voor het eerste georganiseerd. Begonnen als een gratis dancefestival met een podium op de zondag van 12 uur ‘s middags tot 0.00 uur ‘s nachts was het in het laatste jaar uitgegroeid naar een tweedaags festival met in totaal 4 podia waar duurzaamheid centraal stond. Na zes jaar van oplopend succes hield het Venlose Free Funk Festival op te bestaan. De organisatie kon de inzet niet meer combineren met werk of privé. Juli 2009 had Free Funk in het Venlose Julianapark ruim 30 000 bezoekers.

Duurzaamheid

De organisatie probeerde zo milieubewust bezig te zijn. De mainstage werd verlicht met led-lampen en een groot gedeelte daarvoor werd opgewekt met zonne-energie. Voor de drinkbekers werd gebruikgemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Ook probeerde de organisatie zoveel mogelijk afval te scheiden en werd er voor de promotie gebruikgemaakt van gerecycled, natuurlijk gebleekt, papier.

Het Free funk Festival werd tijdens de laatste editie in juli 2009 op de zaterdag en zondag door in totaal 30 000 bezoekers bezocht.

Opvolger

Stereo Sunday werd, als opvolger van het opgeheven Free Funk Festival, in juli 2010 voor het eerst georganiseerd en moet een jaarlijks terugkerend evenement worden, gehouden op het terrein van de voormalige Frederik Hendrikkazerne, dat binnenkort door de gemeente Venlo zal worden omgetoverd tot het Kazernekwartier. Het festival wordt gepromoot in heel Zuid-Nederland en zelfs in de aangrenzende Duitse grensstreek, tot Düsseldorf aan toe.

De organisatie poogt enkele dance-stromingen te programmeren, van mellow via rap tot aan hardstyle. Voor de programmering wordt samengewerkt met onder andere Perron 55.

Zie ook de officiële website.

You cannot copy content of this page