Thermaalbad Arcen is een Nederlands kuuroord gelegen op het vakantiepark Klein Vink, en ligt in het buitengebied van Arcen.

Faciliteiten

Het kuuroord beschikt over binnen- en buitenbaden met warm water uit plaatselijke dieptebronnen, massage- en therapeutische baden, sauna-faciliteiten, (fysio)therapeutische en alternatieve therapeutische faciliteiten en verschillende vormen van horeca, verbonden aan het vakantiepark. In 1987 is men begonnen met het omhoogpompen van het thermaalwater. Het thermaalbad is in 1989 geopend, en daarmee een van de eerste kuuroorden in Nederland.

Waterbronnen

Thermaalbad Arcen dankt haar naam aan de baden met natuurlijk thermaal-mineraalwater met een temperatuur van 35-36°C (gemeten aan de oppervlakte), dat wordt omhooggepompt vanuit een bron op een diepte van 892 meter (aldaar 42°C), uit de grondlagen Perm en Carboon. Het thermaalwater bevat onder meer de mineralen: fluoride, bromide, kalium, natrium, jodide en ijzer. Door de samenstelling van deze en meer elementen heeft het water een heilzame werking.

Predikaten

Thermaalbad Arcen is een zogeheten Heilbad, een volgens Duitse richtlijnen erkend kuuroord, en is op dit moment het enige kuuroord op Nederlands grondgebied dat dit predicaat mag voeren. Ook is het Thermaalbad aangesloten bij de Vereniging Erkende Nederlandse Kuuroorden (VENK), een erkenning die wordt verleend aan kuurcentra met warm water dat ter plaatse wordt gewonnen.

Geef een reactie