Nu aan het laden
×

Townsmen

Townsmen

Townsmen is een Nederlandse band uit Venlo die voornamelijk Blues, Folk en Rock in haar repertoire heeft. Daarnaast haalt de band haar inspiratie uit de Soul en Jazz.

Biografie

De band wordt samengesteld in de eerste maanden van 2007 door initiator en zanger Willem Borger, die eerder deel uitmaakte van bands als Hillock, Twain en het Bob Dylan Collectief. Townsmen speelt aanvankelijk voornamelijk nummers van anderen. Na enkele maanden repeteren verzorgt de band in juni van dat jaar haar eerste optreden in een lokaal café. Daarna volgen nog enkele optredens op kleine lokale en regionale festivals en cafés. Tegen het einde van dat jaar verlaat bassist Steegmans de band en gaat men op zoek naar een vervanger.

In het voorjaar van 2008 lanceert de band haar eigen website en viert dit met een optreden in café de Maagdenberg in Venlo. De band krijgt veel airplay op de zenders Omroep Venlo en L1; daarna volgen optredens door het oosten van Nederland.

In 2009 neemt de band haar eerste cd op, Rehearsals. Dit zijn voornamelijk interpretaties van nummers van andere artiesten. Hierop volgt in 2009 en 2010 een aantal optredens, onder andere in Venlo, Veeningen en Ede.

In het voorjaar van 2011 neemt de band een tweede album, “Look in the mirror” op, nu met alleen eigen composities. Deze cd wordt gepresenteerd op 22 mei 2011. Bij die gelegenheid speelt voor het eerst ook het vijfde lid, toetsenist Rob op de Laak, mee.

Bezetting

  • Willem Borger – zang, gitaar en mondharmonica
  • Ed Blommaert – toetsen, saxofoon, gitaar.
  • Juan Lebrusan – basgitaar
  • Hans Jacobs – drums en percussie
  • Rob op de Laak – toetsen

Discografie

Albums

  • 2009: Rehearsals (album met covers van andere artiesten}
  • 2011: Look In The Mirror

You cannot copy content of this page