Nu aan het laden
×

Venlo Trade Port

Venlo Trade Port

Venlo Trade Port is een bedrijventerrein in Venlo-West, specifiek in het zuidoosten van de wijk Ubroek. De ligging van dit deel van de gemeente veroorzaakt soms verwarring, aangezien Venlo-West wel op ANWB-borden wordt aangegeven, maar binnen de gemeente nergens een vervolg heeft.

Identiteit

In 1950 begon de geschiedenis van dit industriegebied als Groot-Boller, dat werd aangelegd op grondgebied van kasteel Boerlo. Waar Groot Boller nog vooral de ruimte gaf aan (kleinschalige) industrie, zou het Trade Port concept zich meer gaan richten op de logistieke sector. Eind jaren 80 werd het Trade Port concept ontwikkeld. Dit concept behelst ontwikkeling van de industriële en logistieke sector in de Noord-Limburgse gemeente. Door gebruik te maken van verschillende modaliteiten wilde de gemeente bedrijven overhalen vestiging op de bedrijventerreinen te overwegen. Intussen is het succes van de toegepaste formule bewezen, aangezien na Venlo Trade Port enkele bedrijventerreinen met hetzelfde concept volgden.

Logistiek knooppunt

Mede door dit concept is Venlo in de tussenliggende periode uitgegroeid tot het derde logistieke knooppunt van Nederland. Ook heeft de gemeente intussen tussen 2004 en 2008 de titel Logistieke hotspot van Nederland (prijs voor beste logistieke knooppunt) weten te behalen. In 2010 en 2011 lukte dat nogmaals, beide keren in samenwerking met Venray).

Locatie

Venlo Trade Port wordt omsloten door, beginnend ten noordenwesten, door Knooppunt Zaarderheiken, de A67, de Maas, de Venrayseweg, de Groot-Bollerweg en de Sevenumseweg. Rond 1990 werd een bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd dat de nieuwkomende bedrijven zou gaan faciliteren.

Vervolg

Het destijds geïntroduceerde concept kreeg een vervolg (chronologisch) in de volgende bedrijventerreinen:

 

You cannot copy content of this page