Nu aan het laden
×

Wederopbouw

Wederopbouw

Oorlogspuin Klaaskerk Venlo

Oorlogspuin Klaaskerk Venlo

De wederopbouw in Venlo begon nadat de eerste bombardementen plaatsgevonden hadden tijdens de tweede wereldoorlog, maar eigenlijk kunnen we zeggen dat er pas na de tweede wereldoorlog echt sprake is van wederopbouw. Grofweg gaat het om de periode van 1940 tot 1965.

In deze periode zette men in op economisch herstel van Nederland. Er waren veel huizen verwoest, de werkgelegenheid was laag en zo ook het consumptiepatroon. Het land moest herstellen van de oorlog en daar had men naast mankracht ook een draaiende economie voor nodig.

In deze periode werd er dus veel werkgelegenheid gecreëerd, mensen gingen aan de slag in de bouw. Naast woningen moest er een compleet nieuwe infrastructuur aangelegd worden, wegen, spoorlijnen, bruggen en fabrieken. Steden kwamen weer tot leven en zo ook de bevolking.

Voor Venlo betekende dit dat men de stadsbrug moest herstellen, de binnenstad weer tot leven moest brengen. Hiervoor werden twee architecten aangetrokken, de plannen die zij maakten voor de stad vallen onder de wederopbouwarchitectuur.

 

You cannot copy content of this page