Nu aan het laden
×

Weerdsprong

Weerdsprong

De Weerdsprong is een nieuw aangelegde brug over de Venlose passantenhaven.

De Weerdsprong over de Venlose haven. (foto: Wikipedia)

De Weerdsprong over de Venlose haven. (foto: Wikipedia)

De brug verbindt de Maasboulevard met het schiereiland De Weerd en dient als voetgangers- en fietsbrug die tevens een verbinding vormt van de fietsroute langs de Maas.

Vanaf de jaren 70 lag er ook al een langzaamverkeersbrug over de haven, maar deze was tegen het einde van de vorige eeuw aan vervanging toe. Omdat in diezelfde periode ook het plan Maasboulevard gestalte kreeg, werd gewacht met de brug totdat het winkelgebied in Klein Italië klaar was.

De gemeente Venlo schreef een openbare wedstrijd uit waaraan iedereen kon deelnemen, dus ook de bevolking van Venlo. Uit de inzendingen werden zes ontwerpen voorgeselecteerd, waaruit de uiteindelijke winnaar is voortgekomen. Tevens werd in een later stadium een wedstrijd uitgeschreven onder de bevolking om een nieuwe naam te verzinnen voor de brug. Dat werd dus De Weerdsprong, als verwijzing naar het schiereiland in de Maas.

Het uiteindelijke ontwerp kreeg een Romeins uiterlijk, met een glazen afscheiding en verlichting in de leuning. De brug is in april 2012 in gebruik genomen.

 

You cannot copy content of this page