Nu aan het laden
×

Wiel Vestjens

Wiel Vestjens

Wiel Vestjens (Venlo, 1933) is sinds 1970 in de Venlose carnavals-scène actief als zanger. Ook is hij lid van de Venlose zangersgroep De Kammeräödjes.

In 1992 won hij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) met Waat hebbe we ‘t toch good (wat hebben we ’t toch goed). Vestjens zong vaak samen met Hay Crompvoets. Dat dit een vruchtbare samenwerking was blijkt wel uit het gegeven dat zij met zijn tweeën het LVK vier keer hebben gewonnen: in 1988 met Minse wie weej (mensen zoals wij), in 1989 met De Knapperikke (de knapperds), in 1994 met Heej of dao (hier of daar) en in 1997 met Had ik maar.

Nadat Crompvoets om medische redenen niet meer kon optreden, heeft Vestjens een nieuwe partner gevonden in de persoon van Gé Deenen. Het nieuwe duo stond in 1999 opnieuw op het LVK, ditmaal met ‘t Maedje van gisteraovend (’t meisje van gisteravond). Bovendien behaalde het tweetal ook nog de tiende plaats met Hao, dao kump Merieke haer (kijk, daar komt Marieke aan). Het jaar daarop won Het duo Vestjens/Deenen het LVK. Het lied Josefien was enkele jaren eerder al geschreven door Wim Roeffen en Frans Boermans, maar pas in 2000 ten uitvoer gebracht. Met deze vijfde eerste plaats is Vestjens de succesvolste deelnemer ooit aan de Limburgse carnavalsliedjes-wedstrijd, al was het nooit solo.

Vestjens trad verder in verschillende edities van de Venlose Revue op; niet alleen als zanger, maar ook als toneelspeler. In totaal stond hij meer dan 100 keer op de planken.

You cannot copy content of this page