Nu aan het laden
×

Bronnen

Voor de artikelen op deze website maken we gebruik van diverse bronnen, namelijk:

Archief

In het archief van o.a. de gemeente Venlo en Maasbree zoeken we regelmatig dingen op die we willen weten voor deze website.

Boeken

Inmiddels zijn we in het bezit van een ruime collectie boeken over de geschiedenis van Blerick en zijn omgeving, daarnaast maken we ook geregeld gebruik van bijvoorbeeld de Bibliotheek.

Websites

Op verschillende websites wordt inmiddels de geschiedenis van onze regio of gemeente verteld, vaak zijn dit specialistische websites die slechts over een begrenst onderwerp gaan. Ook hier maken wij gebruik van.

Tijdschriften

Tijdschriften van o.a. verschillende heemkunde verenigingen publiceren geregeld iets, ook hier maken wij gebruik van.

Onderzoeksrapporten

Veel informatie halen wij uit de diverse historische en archeologische onderzoeksrapporten die zowel provincie als gemeente geregeld laten uitvoeren. Meestal gebeuren deze onderzoeken in het kader van gebiedsontwikkelingen, bestemmingsplannen of omgevingsplannen die aangepast dienen te worden vragen namelijk om onderzoek.

Krantenartikelen

Veel informatie kun je achterhalen uit oude krantenartikelen, daarnaast zijn er zeer veel historici die geregeld een stukje schrijver over een Venloos onderwerp. Ook hier komt veel van onze informatie vandaan.

Social Media

Heel veel informatie is tegenwoordig te vinden op de social media, wij proberen deze te volgen en waar mogelijk gebruik te maken van deze informatie voor onze site. Vaak betreft het verhalen die al jarenlang in families rondgaan of uniek beeldmateriaal.

Gesprekken

Veel informatie verkrijgen we ook middels persoonlijke gesprekken of interviews met betrokkenen en of familieleden. Want daar zit ook een schat aan verborgen informatie.

Overige Publikaties

Hieronder verstaan we alles wat we hierboven nog niet genoemd hebben.

Copyrights

Natuurlijk respecteren wij de copyrights van anderen. Wij zullen niet zomaar iets klakkeloos overnemen, maar herschrijven teksten zo dat ze uniek en origineel zijn voor deze website. Datzelfde geldt voor beeldmateriaal dat we op deze site gebruiken.

You cannot copy content of this page