Nu aan het laden
×

Credits: Public Domain

Onder veel afbeeldingen of teksten staat als bron of credits Public Domian geschreven. Dit zijn foto’s die van verschillende internet bronnen afkomstig zijn en ons op deze manier ter beschikking zijn gekomen. Enkele van deze bronnen zijn bijvoorbeeld Wikipedia, Facebook en Stock Foto Websites.

Wat betekent Public Domain?

Auteursrechten in Europa verlopen 70 jaar na de dood van de maker, of – als de maker niet is aangeduid of slechts een instelling, bedrijf of organisatie als maker is aangeduid – 70 jaar na rechtmatige publicatie van het werk. Hierna worden foto’s Public Domain.

Voor Blericanam geldt dat veel foto’s oud zijn, zo oud dat er vaak geen maker meer bekend is. Veel foto’s zijn van voor de tweede wereldoorlog en dus ruim 70 jaar oud. We begrijpen dat dan niet automatisch alles rechtenvrij is, maar wel dat de foto’s zo oud zijn dat de rechtmatige eigenaar amper nog te achterhalen valt.

Daarnaast maken we gebruik van zogeheten stock foto’s verkrijgbaar in het Public Domain, deze foto’s zijn hoe dan ook rechtenvrij en kunnen dus zonder problemen gebruikt worden voor deze site.

Maar mocht er op een afbeelding onverhoopt toch nog rechten zitten. En bent u daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar? Neem dan contact met ons op. We zullen de afbeelding op uw verzoek voorzien van de juiste bronvermelding en desgewenst verwijderen. Bronvermelding kan overigens ook met link naar bijvoorbeeld uw website.

 

You cannot copy content of this page